BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

вторник, 18 март 2008

ЈСП-Језиво Сурово Патување

Ма дајте бре вие таму министери или што и да сте.... Сте ги загледале ли автобусите кои ги пренесуваат патниците во Скопје? Сте го провериле ли возниот ред?
Денес имав предавање до 21 часот (Каде го има тоа? Па на новинарство, се разбира!) и си тргнав накај дома. На југо-дрво чекав 7-ца до 21:40, па си викам да си седнам да си одморам... А таму место за стоење нема, а камоли за седење. Добро, викам, ај ке си се сместам некаде, ке постојам, не е проблем(млада сум уште). Епа ако е некој толку храбар да издржи да стои во цела мешавина на мириси: младо лукче од зелено пазарче, испотени луѓе, разни измешани парфеми ( а преовладува оној од бугарска ружа)..... и што уште не......алал да му е! Јас неможев!!! А и нормално во автобусот владееше неопислива нервоза затоа што бевме 100 луѓе, скоро еден преку друг, како Евреите кога ги пренесувале накај Аушвиц.
Имам само едно прашање: Дали "високата владеачка класа" не ги забележува автобусите заради тоа што никогаш не ги ни користи???
bus

9 коментари:

ONUR рече...

Lele kuma alal da ti e bas taka e mnogu dobro si napisala i me iznasmea lukce od pazarce hahahhahahhahahha

Ivona рече...

Eeee Ivana se e ova tocno ali i ti da si minister nema da koristis avtobusi :))))) Na zalost toa taka funkcionira kaj nas i nie obicnite luge ke mora da naucime da "uzivame" vo tie aromi.

Margarita рече...

Kako opisno mi ja dolovi veselata atmosfera u gradski...Mizerija u raskosh, bebi!!!Mozebi ke bideme zivi da dochekame tramvaj kako vo poveketo metropoli...Skopje-metropola????Hmm..

*IVANCE* рече...

hmm.... srce kaj nas kako sto ne ni ja biva cela drzava veruvaj i so tramvajite ke napravat nekoe sranje. ili ke bide karta 100 denari ili nesto drugo, ne moze da e se super:)))

Margarita рече...

Se prasuvam kolku vreme ke im treba da go postavat tramvajot...Mi teknuva,najcesto neposredno pred izbori, standard se raskopue po nekoja ulica i se vleckas so avtobus po najzaobikolenata relacija...Mi se cini deka najgolema frustracija mi ima napraeno vozenjava u avtobus ejjj.

Margarita рече...

Hah, najnova informacija bebi>>>>verojatno od bus-akomoditetot cenite na biletite se zgolemuvaat za 5 denari vo privatnite...A-a-a-a-a-a sto vikas?:))))))))

*IVANCE* рече...

super! neka kacuvaat oni cena. jas plakam za da se butkam tamu so nekogo i da se ugusam od smrdeata....eh, MAKEDONIJO....

Ivana рече...

hahah:) Абе еднаш ќе се онесвестев од аромата!

Анонимен рече...

[b][url=http://turbobits.net]скачать фильм [/url][/b] - Скачать на турбо скорости можно у нас!

http://turbobits.net/1998-skachat-film-znakomtes-dyejv-2008-hdrip.html