BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

вторник, 11 март 2008

Хорор цртани

Па ова не е нормално!!! Почнаа да се самоубиваат деца од околу 10 години?! Па добро бе, што знаат тие од животот? Јас лично, дел од кривицата наогам во моронските цртани филмови кои им се презентираат. Телетабиси? Па кој нормален родител не би му забранил на своето дете да го гледа ова чудо? 4 неодредени животинчиња со израстоци на главите, тресат секакви глупости и си разговараат со сонцето ( кое е всушност со глава на бебе). А нивните кукички се во некои подземни подруми, па децата под лошо влијание почнаа да се фрлаат во шахти, мислејки дека таму ги чекаат убаво уредени кукички!!!

telletubies

Во уште позавидна положба се наога цртанот “happy tree friends”! На крајот од секоја уште подебилна епизода, умира по некој лик од цртанот. Зашто ? Ама остај тоа, на какви само начини умираат.... па вака во една епизода си направија лимонада од своите изцедени очи, во друга пак, си ги ставија главите под машина и беа многу срекни кога им се смачкуваа...?!

Па добро, што се случува со аниматорите? Која е целта на денешните цртани филмови?? Па каде се цртаните од нашето време со принцези, принцови, мнооогу љубов и срекни крајеви?

princecharming


5 коментари:

Ivana рече...

Срцка, те линкав од мојот блог :)

*IVANCE* рече...

fala bebe:)

ONUR рече...

Kuma gleam sea go resi problemot super togas aj so sreka :>>>>

Margarita рече...

Да, да, да...Теледебилиси...
:)))
Замисли ја екипата што работи на филмот, цртанот, whatever...:))))
Сценаристи, костимографи...:)))
Уххх, пробав да ги замислам...

Ivana рече...

Цртаните како "happy tree friends", и голем број денешни цртани, се наменети за возрасната публика, затоа и не се даваат во дневниот термин.Јас ги глеам "трите пријателчиња" и баш ми се супер, ама не би сакала некое копиљче да ги гледа :))