BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

понеделник, 16 март 2009

Избори 2009...ама нема избор


Избори 2009....Треба да избереме градоначалници и претседател на РМ. А кандидатите"кој од кој"-експерти за влез на Македонија во ЕУ и НАТО. Градоначалниците анонимуси или надуени од партијата, кампањите повеќе за тоа што не направил другиот отколку што ќе направам јас....Не иде вака!!!!
*Максимално сум изреволтирана од кампањата на професорот Ѓорѓе Иванов(за кој најискрено планираВ да гласам). Користењето на сопствени студенти во платени политички програми ( по 1000 денари од студент), сметам дека е еднаква злоупотреба на функција како и примањето на мито и корупција, само што парите идат во обратен смер.
*Неговиот колега, исто така професор на Правен факултет, само претставник на опозицијата Љубомир Фрчковски, ептен ја забега работава. Каде беше кога постоеше кампањата ГОВОРЕТЕ МАКЕДОНСКИ? Србизми, бугаризми, вулгарности, закани....никогаш не биле а и нема да бидат достојни за еден кандидат за претседател на РМ. Претпоставувам дека ако (Не дај Боже), победи ќе отиде на преговори во Брисел, и ќе рече : Ајде бе не бидете педери, да му ебам мајката, примете не во Нато, кој ги ебе Грциве,ќе ги скичмиме ние, признајте не по нашето име или додајте некоја мочана кратенка...шо знам?
*Љубе Бошковски, искрено, најмногу ме изненади со кандидатурата. На негово место би си седела дома, да одморам малце а и секако би помогнала во процесот за ослободување на Јохан од Хаг, кој заглави таму затоа што слушаше нечии наредби (погодете чии ?!). Независен кандидат или претставник на ВМРО, во малку скриена форма, сеедно. Господине Бошковски, зарем не вкусивте доволно од македонската политика?
*Многу интересен кандидат-Нано Ружин. Иако повеќе ја гледам жена му на телевизија отколку него самиот, ми изгледа на многу приземјено човече, досега без политички гафови, грешки или катастрофи. Само некако ми штрчи партијава позади него ЛДП. Некако многу ми дојде. Да се пријавеше како независен кандидат-јас ќе бев прва што ќе гласав за него....Не знам што се случило навистина со собирањето на потписите и дали навистина имало некое помагање од страна на Иванов, но сметам дека човекот заслужува шанса. Сам... без ЛДП.

*Паметна, образована и што е вредно за поздрав, одличен говорник на македонскиот јазик, единствената кандидатКА за претседател на РМ-Мируше Хоџа. Или пак, Имер Селмани кој вели дека ќе се бори за Македонија и за Македонците, а при тоа кампањата ја има и ја рекламира и на албански и на македонски јазик. За овие двајца кандидати немам забелешка...само јас сум преголем патриот.Никогаш не би гласала за НЕМакедонец да биде претседател на Македонија. За Агрон Буџаку немам никакви информации само затоа што не ме ни интересираат.....

******Но и покрај бедниот избор морам да напоменам дека најлоша опција е да не се излезе на гласање. На тоа сите ние имаме право кое треба и мора да го искористиме!!!!
Само се надевам дека овој пат тоа навистина ќе биде ЗА ДОБРОТО НА МАКЕДОНИЈА.

7 коментари:

Дамјан рече...

>>> .. само јас сум преголем патриот.Никогаш не би гласала за НЕМакедонец да биде претседател на Македонија. <<<

Селмани и Мируше се Македонски граѓани, и ако си патриот не гледам зашто не би ја подржала нивната кандидатура.

Да не мислеше да кажеш „јас сум преголем националист“?

*IVANCE* рече...

patriot prijatele..... si gi izmesal rabotive...ne ide taka. Makedonski graganin ne e ednakvo na makedonec. Nareci go kako sakas....ama ako ti bi dozvolil da ti bide albanec pretsedatel, ti simnuvam kapa.Uste nekolku luge kako tebe i ke go obereme bostanot:(

Анонимен рече...

gledam jas deka nekoj tuka gi izmesal rabotite... iskreno ne veruvav deka uste postojat vakvi razmisluvanja- sekoja cest za Damijan!!!
nikoj ne kaza nisto loso ni protiv Selmani ni protiv Mirushe, no nivnata edinstvena mana e sto se ALBANCI. bez razlika na patriotizmot ili "nacionalizmot"- podobro ne iskacaj na glasanje ili isecisi ja rakata, pred da im ja prepustis drzavata!!!
p.s. odlicen post Ivana- BRAVO!

*IVANCE* рече...

Fala Despince....sega mi e polesno, ima ovaa Makedonija mnogu pametni devojki kako tebe, no za zal i nekoi makedonci sto se mavaat vo gradi samo za nekoj toa da go zabelezi:D

Анонимен рече...

znachi edno da razgranichime...Nikoj nema da go ospori momentot "glasanje za albanec" togash koga tie ke sfatat deka se makedonci so albansko poteklo, bidejki ziveat vo ovaa zemja. Koga Selmani bi izlegol pred makedonsko zname, zalagajki se Makedonija i da zboruva na makedonski jazik, RADO bi glasala za nego. i toa ne e nacionalizam. Slusham sporedbi od tipot na "zoshto da ne pobedi albanec koga vo edna amerika go izbraa Obama " TOchno megutoa Obama vo kampanjite zastana za Amerika, a nasive STojat zad Albanski znaminja, i ja spom,nuvaat Makedonija samo koga stanuva zbor za pravata na albancite vo makedonskata zaednica. Bravo Ivana, odlichen post!

Анонимен рече...

p.s Elena :-)

*IVANCE* рече...

Одлично девојки. Има некој што ги разбира моите постови, мојата смисла за пишување и гледање на работите.... Во поздравувам македонски девојчиња